Ajankohtaista

Mahtinokka lähti lentoon lasten kynistä

Mahtikorttelin maamerkiksi yksi alueen korkeimmista rakennuksista, joka on saanut nimekseen Mahtinokka.

Mutta mikä on Mahtinokka ja miltä se näyttää?

Parhaan vastauksen tähän visaiseen kysymykseen tietävät varmemmin mielikuvitustaan lennättävät lapset. Niinpä Mahtikorttelin toteuttaja Pohjola Rakennus Oy Suomi kysyi asiaa ostarin lähellä sijaitsevien päiväkotien lapsilta, joille järjestettiin piirustuskilpailu. Kilpailuun lähtivät mukaan Päiväkoti Esikko sekä ryhmäperhepäiväkodit Pikku-Helena, Pikku-Mirja ja Karhunkolo, joiden ohjaajat pyysivät lasten vanhemmilta luvan osallistua kilpailuun.

Piirustuksiin ei annettu mitään ohjeita, vaan lasten luovuus oli täysin käytössä. Lapset piirsivät innokkaasti, kilpailuun saatiin kaikkiaan 41 piirustusta – erittäin hyviä kaikki! Väriä oli käytetty ja paperi otettu haltuun. Sana ”nokka” ohjasi monta piirtäjää kohti lintuhahmoa. Mahtinokka rakennuksena oli saanut hyvin värikkään ilmeen ja tunnelma oli hyvä: aurinko paistaa ja linnut laulaa.

Raadilla oli vaikea tehtävä valita voittaja. Parhaaksi Mahtinokka-hahmoksi nimettiin Päiväkoti Esikon 6-vuotiaan Neean piirros. Raadin mukaan se oli iloinen, huomiota herättävä ja muistiin jäävä hahmo Mainostoimisto Redland tuotti Neean piirroksen perusteella Mahtinokka-linnun, joka tulee lentelemään tulevalla rakennustyömaalla, sen ympäristössä eri yhteyksissä sekä Mahtikorttelin markkinointi- ja viestintäkanavissa.

Mahtinokka kiittää kilpailuun osallistuneita lapsia ja heidän päiväkotejaan. Pian tavataan!

Tulokset

1. Neea

2. Helmi

3. Helmi

4. Ladwn

Katso kaikki päiväkoti Esikon piirustukset

Katso kaikki ryhmäperhepäiväkoti Pikku-Helenan piirustukset

Katso kaikki ryhmäperhepäiväkotii Pikku-Mirjan piirustukset

Katso kaikki ryhmäperhepäiväkoti Karhunkolon piirustukset

Piirustuskilpailun raati

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa: projektipäällikkö Päivi Kellokoski, myyntipäällikkö Virpi Niinivuo, muutostyökoordinaattori Anni Maliniemi, hankekehityspäällikkö Janne Marttinen ja rakennuttaja-asiamies Sirpa Miettinen

Länsiväylä: toimittaja Anneli Tuominen

Matinkylän Mahti: liikuntapalvelupäällikkö Markku Sistonen (aikoinaan Matinkylän Mahdin jääkiekkoilija C-junioreissa ja joukkueen kapteeniston jäsen)

Sarc Architects: arkkitehti Annukka Pietilä

Mainostoimisto Redland: AD Vesa Virkkunen